Skip to main content

Muziekprogrammering

Presentatie: Rob Princen

Klik op naam van de band/artiest voor meer info.

Vrijdag


Zaterdag


Zondag


Presentatie: Rob Princen

De muziekprogrammering wordt dagelijks gepresenteerd door Rob Princen. Hij is muziekliefhebber, DJ/presentator bij WeertFM en buuttereedner. Sinds het begin van de jaren 90 is hij al op het podium te vinden.
Veelal als artiest rondom carnavalsactiviteiten, jeugd bonte middagen, bonte avonden en sinds 2017 als buuttereedner. Daarnaast heeft Rob een hele grote passie voor muziek! Dat is hem vakkundig met de paplepel ingegoten door zijn vader die hem als klein mannetje altijd meenam naar Radio Grensland net over de grens in België.
Daar kroop Rob achter het mengpaneel en de microfoon om net als zijn vader radio te maken. In 2006 werd dat ook echt werkelijkheid, want Rob gaat aan de slag bij WeertFM als DJ/presentator . Door zijn werkzaamheden bij de lokale omroep komen er diverse presentatieklussen op zijn pad en presenteert hij diverse events. En nu gaat hij ook bij ons de presentatie verzorgen!

The sixties retro band

The Sixties retro band is een gelegenheidsband van oude vrienden en oude muziek globetrotters (liefhebbers).

Bij leuke gelegenheden trommelt Servé (foto) zijn vrienden Martin, Roger, Wim en Inge bij elkaar om muzikaal weer eens een hoogstandje te produceren van popsongs uit de vervlogen hippy tijd (60-70 jaren).
Liefst met “onze” zangeres maar deze is vanwege een ongelukje er nu effe niet bij. We hopen dat een leuke dame vanuit het publiek voor dit festival onze band toch compleet maakt met 2e stem zang en eventueel percussie, de tambourijn. Eenieder is welkom.

Greyhound

De band Greyhound bestaat uit een aantal muziekvrienden die elkaar kennen uit de kleine Limburgse muziek scene. Alle bandleden hebben hun ervaringen opgedaan in het z.g. top 40 circuit. Na jarenlang in dit voornamelijk commerciële circuit te hebben gespeeld bestond bij iedereen de wens om toch een ander repertoire te kiezen.

Het leek of alle top 40 bands in Limburg hetzelfde repertoire speelden. Het repertoire van Greyhound is zeer toegankelijk met een knipoog naar de jaren 70 maar net iets anders door de keuze van de nummers. Close harmony partijen worden afgewisseld met stevige gitaarpartijen. In het repertoire zitten nummers van oa. Eagles, John Mayer, Beatles, Rolling Stones, Eric Clapton etc. De band bestaat uit 2 gitaristen, basgitarist, drummer, een male vocalist en een female vocalist.

Røck

Maak je klaar om weggeblazen te worden door de ongekende sound van Brass band Røck! Deze unieke band brengt een verrassende mix van rockmuziek en hardcore brassklanken naar het podium. De naam van de band is een knipoog naar zowel Rock als het Limburgse woord "Røck" (of in het Algemeen Beschaafd Nederlands, "rok"), wat perfect past bij het eigenzinnige karakter van de heren.

De leden van Brass band Røck bestaan uit een gevarieerd gezelschap van muzikanten, met verschillende achtergronden en ervaringen. Wat hen echter verbindt, is de passie voor muziek en de liefde voor de scherpe randjes van hardrock. Ze brengen de krachtige en energieke vibe van dit genre naar een geheel nieuw niveau door het te combineren met de opzwepende klanken van koperblazers.

Maar dat is nog niet alles! Brass band Røck is niet alleen een lust voor het gehoor, maar ook een streling voor het oog. Want ja, je leest het goed, deze mannen hullen zich in een traditionele rok tijdens hun optredens. Dit geeft de band een uniek uiterlijk dat perfect aansluit bij hun muziek: eigenzinnig, verrassend en vol karakter.

Bereid je voor op een muzikale ervaring als geen ander. Brass band Røck zal je wegblazen met hun verfrissende interpretatie van rockmuziek en de gepassioneerde uitvoering ervan. Of je nu een liefhebber bent van traditionele brassbands of een die-hard rockfan, deze mannen weten je gegarandeerd te verrassen en te enthousiasmeren. Dus houd je vast voor een ritje op de Røck 'n Roll achtbaan van Brass band Røck!

GoodSouls

GoodSouls is een sympathieke Indie-Rock band uit het zuiden van het land. Steeds meer eigen nummers worden aangevuld met minder bekende covers, geen 13 in een dozijn. Mooie liedjes met een rauw randje, een melancholische deken van muziek.

Ze speelden al in gerenommeerde zalen en op verschillende festivals. Het Bevrijdingsfestival in Weert, Cacaofabriek – Helmond, De Bosuil – Weert, Tam Tam – Deurne, Cultureel Lint in Weert, ‘t Spektakel – Asten, Theater de Huiskamer – Weert, het Rock am Peel festival, het Raadpop festival in Nederweert om er maar een paar te noemen.

Hun eigen werk wordt goed ontvangen en is o.a. te vinden op verschillende streamingdiensten.

  • Sander Voets – gitaar, zang
  • Joris Ambaum – gitaar
  • Martijn Linsen – bas
  • Peter Mathijs Linsen – gitaar
  • Peter Pagie – drums

Haze After Hours

When tradition hangs out with state-of-the art sound.
The recipe is simple, yet refined: Haze After Hour’s shows are rooted in the old way of making Dub
while using the modern ways of Drum and bass to his benefit.
By catching the delay and dropping the bass a new yet familiar sound has been found.
What can you expect from an After Hours performance?
Let’s start off easy, with a soothing Dub soundtrack to evoke a feeling of relaxation and meditation.
Slowly the tempo and intensity increases.
What started off as a relaxing experience culminates in a sense of rhythmic euphoria when the Drum and Bass takes over.
With influences from Ashkabad, Ondubground, Danakil and Congo Netty,
Haze After Hours will take you on a modern day adventure through the Dub and Soundsystem experience.
Haze is here to spread good times and an energetic experience for all to see.

Harry Muyres

Toen ik 18 was kocht ik mijn eerste gitaar, liet deze stemmen en kreeg van iemand een getypte versie van House of Rising Sun, tekst met akkoorden... Zo startte ik...als zovelen van mijn generatie!

Na lang oefenen, songboeken kopen, internet was er nog niet, kwamen er steeds meer songs van Bob Dylan in mijn klapper....
Ik heb heel wat uren typend, gitaar op de schoot, doorgebracht achter een oude typemachine!

In 1992 hoorde ik een akoestische versie van Neil Young, "Cowgirl in the Sand" en vanaf dat moment ben ik steeds meer muziek van Neil gaan luisteren en coveren. Mijn muzikale hoogtepunt was steeds het jaarlijks optreden op het open podium van de Neil Young Fanclub dag in Nederland.

Na verschillende leuke jaren met anderen samen te hebben gespeeld ben ik nu weer terug naar datgene wat ik vroeger al graag deed. Gitaar, mondharmonica, zingen en alleen op het podium.

Veelal covers spelend van mijn grote voorbeelden Neil en Bob, zijn er inmiddels ook andere muzikanten op mijn cover-setlist toegevoegd. Een grote passie heb ik ook voor Countrymuziek, ook steeds meer voorkomend in mijn repertoire!

Daarnaast schrijf ik ook eigen nummers, in begin Engelstalig maar nu voornamelijk Limburgstalig.
Naast eigen geschreven nummers, hertaal ik ook graag nummers van mij grote voorbeelden, zo heb ik onder andere Blowing in The Wind van Bob Dylan hertaald naar het Limburgs.

Ook heb ik een bijdrage mogen leveren aan het nummer Gebrouwen in Limburg van Rowwen Heze, wel het hoogtepunt op mijn muzikale pad. 

Mij eerste EP, Enne Sjoune Daag is uitgekomen op 18 november 2018, gepresenteerd bij Ernesto's in Sittard. 

50/50

Vader en zoon, broer en zus, 50/50 dus. Twee akoestische gitaren, een accordeon en een cajun. Meer is er niet nodig om een breed scala aan populaire popmuziek te bestrijken over een periode van 40 jaar. Uiteraard met aan de bezetting aangepaste arrangementen, soms zelfs heel anders dan het origineel. Van de Beatles tot Oasis, van Eva Cassidy tot Caro Emerald, van The Eagles tot Mark Knop­er, van Paul Simon tot Earl Klugh, van Billy Joel tot Mink Deville, en van alles daar tussen in. 50/50 staat voor een nostalgische reis van enkele uurtjes door bekende en minder bekende popklassiekers, overgoten met een sausje van eigen makelei. Stap in en proef.

DRETJE

Ik ben een "alleenstaande" muzikant, die een héél breed ouvre aan muziek biedt. Van jaren 50, 60, 70 hits, tot country én western, alsook wat uitschieters naar latere pakkende hits. Doordat ik met heel goede backintracks werk klinkt ieder nummer van seconde een authentiek, en nodigt mensen direct uit tot interactie.

Stealer

De band Stealer bestaat uit een aantal ervaren muzikanten die in het verleden op een aantal grote en kleinere poppodia hebben gespeeld, zoals Jazz Bilzen en Paradiso. Daarnaast hebben zij ook in hun jongere jaren een aantal voorprogramma’s mogen verzorgen voor oa. Golden Earing, Livin Blues en de Edgar Broughten band. De voorliefde voor de muziek uit de jaren 70 en met name stevige rock is dan ook geen vreemde repertoire keuze. De drang en de passie om muziek te maken zit de bandleden in het bloed en daar hoort natuurlijk ook een podium bij. Nummers van bands als Deep Purple, Led Zeppelin, Thin Lizzy en Mothers Finest komen dan ook voor op de setlist van Stealer. De band bestaat uit 2 gitaristen, basgitarist, drummer, een male vocalist en een female vocalist.

Ferry dangerous

Deze singer/songwriter komt rechtstreeks uit het peeldorp van Meijel.
Speelt Roots/Country/Americana, zoals Country al doet vermoeden met een paar akkoorden en de waarheid, bezongen met doorleefde rauwe stem. Liedjes over drank, hartpijn, tegenslag, verlies en zeker treinen mogen hier niet in ontbreken.

Marketsquare Mike

Deze ervaren muziekfreaks kwamen na een gelegenheidsoptreden tot de conclusie dat het wel erg lekker kli(n)kt!

Marketsquare Mike heeft met zijn rockcovers en energieke gigs in de regio (en ver daarbuiten) al de nodige 'voeten van de vloer' laten gaan en speelt naast de alom bekende rockkneiters ook net die nummers die iedereen kent maar je andere bands wat minder hoort spelen.
Denk aan I Will Follow van U2, Dakota van Stereophonics en Hammer to fall van Queen.

Versterkt met hun nieuwe bandlid nemen ze je mee in een aanstekelijk rockfestijn!

T-Bone Stringband

De T-Bone Stringband is een vier-koppige band met als specialiteit een mix van Bluegrass, Folk & Americana. Al hun nummers hebben smaakvolle meerstemmige zangpartijen met een gepeperde instrumentale saus. Net als de bandleden is hun muziek niet bepaald flauw te noemen. De ongezouten "murderballads" worden met veel genot ten gehore gebracht net als de tongstrelende verhalen over verpieterde liefdes en geschifte relaties. T-Bone komt het best tot zijn recht in een akoestische setting, bij open vuur en met een passend drankje erbij.

CommonZense

CommonZense is een coverband bestaande uit vier ervaren muzikanten en een rubberen kip. Het enthousiasme van deze band straalt er vanaf en werkt aanstekelijk op het publiek als zij pop- en rocknummers spelen van vroeger en van nu. CommonZense is flink aan de weg aan het timmeren met een repertoire van bekende nummers variërende van Jefferson Airplane tot Anouk en van Tina Turner tot Golden Earring. Reken vooral op goede meezingers, energieke dansnummers en vooral heel veel humor en fun.

WansAgaen

WansAgaen is een negenkoppige band en bestaat uit enthousiaste muzikanten die gepassioneerd optreden voor een breed publiek. Alle bandleden hebben in het (recente) verleden hun muzikale sporen al in andere bands verdiend en mogen dus gerust als ervaren oude rotten in het vak beschouwd worden! Het repertoire van WansAgaen omvat een opwindende mix van krachtige blues, blues-rock, en swingende soul, funk en Nederlandstalige popmuziek, die elke zaal in vuur en vlam zet.

WansAgaen speelt met veel enthousiasme in kleinere concertzalen en op festivals. Ze zijn ook te boeken voor optredens op een ruim podium in

cafés of tijdens uw feest. Hun swingende muziek en optredens zorgen  gegarandeerd voor een onvergetelijke ervaring. Of het nu gaat om een

intiem optreden of een groot feest, WansAgaen weet altijd het publiek te raken met hun aanstekelijke muziek!

Facebook : @WansAgaen

Square

Dit is een 6-koppige cover band die is ontstaan in 2012, met een voorliefde voor rock/blues muziek. 

Alle leden komen uit Lauradorp, een wijk in Ubach over Worms (Landgraaf). Vandaar onze naam op Facebook: Square-Lauradorp. 

De Calle

Belgische troubadour die zeker een nostalgische lach op jouw gezicht tovert met zijn vertolking van de protestliedjes uit de jaren zestig van Armand en Boudewijn de Groot. Ze komen allemaal voorbij, van Meester Prikkebeen tot Avond en van Land van Maas en Waal tot Tante Julia, maar ook Ben ik te min, en Blommen kinders ontbreken niet. Kortom een hoog meezing gehalte onder het genot van een lekker drankje.

Bard

BARD is pop- en rockband met teksten in het Limburgs.  Bard is verre van legendarisch. Misschien komt het ooit, dat zal de tijd leren. Sinds 2017 komt het vijftal op onregelmatige tijden bij elkaar om over de liedjes te praten, er aan te werken en er aan te schaven.
Of nee: ze schaven er niet te veel aan. Ze houden niet zo van opgesmukt en alles steeds hetzelfde.

De band heet BARD ter ere van hun cultheld Assurancetourix, die droomde van Parijs en Londen. Bard droomt van Smakt en Bentelo, van Gluren bij de Buren en van Hippeace. Deze droom bracht hen al tot diverse festivals en gerenommeerde muziekkroegen. Hun liedje ’t Mot D’r Noe Van Komme werd bij de Provinciale zender L1 verkozen tot Plat du Jour.

Aanvankelijk werden de eigen liedjes nog aangevuld met bewerkte covers van schimmige songs van Talking Heads, Ben Harper, Ry Cooder en Tom Waits. Inmiddels bevat het repertoire ruim anderhalf uur eigen werk.

Fans prijzen de teksten, die verpakt zijn in allerhand jasjes: pop, rock, ballad, ska, roots. Live doet het vijftal daar nog een ontwapende, zeg maar: humoristische performance bij. En waar mogelijk een scherm, waarop de teksten te lezen zijn. Horen, zien en lezen dus.Bard is:
Bart Driessen (zang en beatbox), Camiel Deenen (gitaar en zang), Johan Gysen (gitaar), Har van de Bekker (bas en zang), Pieter Dekkers (drums en zang).

FIX

F.I.X. The atmosphere gets a sharp turn as the thriving groove stares you right into the eyes.
With convulsive movements and tight riffs there will be no escape from it. With 70’s inspired ‘riff based groove rock’ and even a touch of blues & punk, it shows they like consistency as much as they like to groove. Whether surf or filthy heavy rock, you will dance.

Steel Wheels

De Snerpende Soundtrack van de Jaren '60 en '70!

Maak je klaar voor een muzikale reis terug in de tijd met Steel Wheels! Deze band brengt de onvergetelijke klanken van de jaren '60 en '70 tot leven. Denk aan de iconische hits van de Rolling Stones (waar de band zijn naam aan dankt!), Neil Young, Bob Dylan, The Animals en nog veel meer.

Met Sonny Janssen uit Elsloo, Peter Driessen uit Geleen, Frits Killaars uit Echt en Louis Driessen uit Elsloo, brengt Steel Wheels een onweerstaanbare mix van talent en minimaal 65 jaar persoonlijke passie. Hun authentieke sound zorgt ervoor dat je geen seconde stil kunt zitten.

Beleef de magie van de muziek van toen, gebracht door de meest toegewijde muzikanten van nu. Steel Wheels – een band die je niet wilt missen!